Sastojci:
BISKVIT: 3 jaja
75 g šećera
1 vanil šećer
70 g glatkog brašna
30 g škrobnog brašna
2 žlice kakaa
40 g maslaca
JOGURT KREMA: 1 želatina
500 ml vanil jogurta(može i obični)
sok i korica 1 limete
80 g šećera
400 ml slatkog vrhnja
MANGO KREMA: 400 g manga
2 dcl slatkog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
1 želatina
+ mango za ukras po vrhu(može se staviti ali i nemora
+ preljev za torte(prozirni,a ne kupiti ovak bijeli ko u mom slučaju 😉
Priprema:
1.
Za biskvit istucite posebno bjelanjke sa prstohvatom soli.Žutanjke izmiješajte sa šećerom,dodajte otopljeni maslac,obje vrste brašna,kakao i zatim primješajte snjeg bjelanjaka.Pečete biskvit u fi 26 oko 15 min na 200 stupnjeva.Pečeni biskvit ostavite u kalupu da se ohladi.
2.
Namočite želatinu po uputi na pakiranju.Slatko vrhnje umutite u čvrsti šlag.Jogurtu dodajte šećer,ribanu koricu limete i sok limete.Zatim povežete šlag i jogurt i na kraju umiješate otopljenu želatinu.Jogurt kremu prelijete po ohlađenom biskvitu.Na kratko dok pripremate mango kremu stavite tortu u friškač.
3.
Želatinu namočite .Mango ogulite i narežete ,te ga usitnite sa štapnim mikserom u kašu.Zatim mu dodajte šećer u prahu i slatko vrhnje (neumučeno)te sve skupa još malo promješajte sa štapnim mikserom.Na samom kraju umiješajte zagrijanu želatinu.Prelijte preko jogurt kreme.
4.
E sad tanke kriškice manga možete i nemorate staviti po vrhu torte,meni je ostalo malo manga pa sam ga u tankim šniticama posložila po vrhu mango kreme.Ideja mi je bila da se taj mango onak fino posložen vidi ispod preljeva za torte ali ja biserka 😉 😉 nisam gledala kad sam kupovala u Sloveniji preljev za torte da je bijeli a ne prozirni ;)Tak da mi je ovaj gornji završni bijeli sloj sad vizualno ispal bezveze al ajd čovjek se uči dok je živ nee.Znači vi možete ovaj desertek složiti i samo sa jogurt i mango kremom a po vrhu stavite malo šlagastih poljupčića za dekoraciju 😉
Posluživanje:
U pravilu ova jogurtica nemora biti samo od manga,može biti bilo koje voće,meni već sad zvoni vizija sa šumskim voćem ili borovnicama,bitno da je super osvježavajuće 😉
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar