SASTOJCI:
Biskvit (rade se dva ista biskvita)
2 x 2 jaja
2 x 60 g šećera
2 x 60 g glatkog brašna
2 x Četvrtinu žličice praška za pecivo
2 x Pola žlice vode
2 x Četvrtinu žlice ulja
Krema:
2 jaja
100 g šećera
100 g čokolade za kuhanje
200 g maslaca
Smjesa za umakanje
2 dcl mlijeka
200 g čokolade za kuhanje
100 g šećera
150 g maslaca
200 g kokosovog brašna
POSTUPAK:
Biskvit (rade se dva ista biskvita)
Odvojiti bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke električnom miješalicom izmiješati u čvrsti snijeg. Dodati šećer i nastaviti miješati. Dodati žumanjke i nastaviti miješati. Dodati brašno, prašak za pecivo, vodu i ulje te nastaviti miješati. Smjesu izliti u lim za pečenje (unutarnje mjere 40×30 cm, niski) obložen papirom za pečenje i ravnomjerno poravnati.
U prethodno zagrijanu pećnicu, staviti peći na 170 stupnjeva 10 minuta. Pečeni biskvit preokrenuti na čisti papir za pečenje, odstraniti papir na kojem se pekao i ostaviti da se potpuno ohladi (20-30 minuta).
Krema
Na vodenoj kupelji električnom mješalicom miješati jaja i šećer 15 minuta. Maknuti s vatre i dodati čokoladu istrganu na manje komade. Izmiješati i ostaviti da se ohladi. U ohlađenu smjesu umiješati izrađeni maslac.
Izrada roladica
Na svaki biskvit nanijeti pola kreme i ravnomjerno razmazati. Biskvite izrezati na trake širine 4 cm. Zarolati za 1,5-2 kruga pa odrezati kako bi ostala mala roladica. Nastaviti sve do kraja. Izrada smjese za umakanje U mlijeku kuhati čokoladu istrganu na manje komadiće, šećer i maslac. Maknuti s vatre i nastaviti miješati da se dobije ujednačena smjesa. Pustiti da se malo ohladi i zgusne.
Umakanje i uvaljavanje
Svaku roladicu umočiti u pripremljenu smjesu za umakanje pa uvaljati u kokosovo brašno. Pustiti da se ohlade 2-3 sata.
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar