Zvali ga Ruske kape ili Šubarice, uvijek je omiljen gdje god da se pojavi.
SASTOJCI:
Za jedan biskvit:
• 3 bjelanjka
• 3 zumanjka
• 185g brasna
• 75ml zagrijane vode(neka bude dosta vruca)
• 150g secera
• 9g praska za pecivo
• 1 vanilin secer
• 75ml ulja
• 1.5 zlica(prepuna) tamnog kakaa
Krema sa bijelom coksom:
• 80g gustina
• 2 zlice brasna
• 950 ml mlijeka
• 3 bourbon vanilin secera
• 200g bijele cokolade
• 150-200g secera
• 200g margarina
Krema za oblaganje tortica:
• 200ml (+/-) slatkog vrhnja
• 1 slag fix
• 1 vanilin secer
• glazura by mignonne
• 150g cokolade
• 4,5 zlice ulja
i jos:
• 150g (+/-) kokosovog brasna
PRIPREMA:
biskvit
1. detaljan postupak za pripremu biskvita mozete vidjeti ovdje , napraviti dvabiskvita, sastojci su za jedan biskvit
2. svaki biskvit peci u velikom plehu od pecnice
3. od gotovog biskvita odmah vadite krugove casom ili modlom za krafne(ja tako radim)
krema:
1. odvojiti 200ml mlijeka i promjesati sa brasnom, gustinom, vanil secerom i malo obicnog secera
2. ostatak mlijeka staviti da se kuha i kada provri ukuhati kao puding…e sada postje dvije varijante…ukusne su i jedna i druga samo sto je prva puno brza :)
a.)maknuti sa vatre i dodati margarin pa cokoladu te secer po ukusu, zatim opet vratiti na laganu vatru sve dobro promjesati i gotovo..ostaviti malkice da se krema prohladi i filovati tortice
b.)maknuti sa vatre i dodati cokoladu i secer po ukusu, ohladiti uz povremeno mjesanje i u ohlađeno dodati margarin… sve dobro promjesati i filovati tortice
krema za oblaganje tortica
vrhnje za slag sa vanil secerom i slag fixom istuci u cvrrrst slag
glazura:
otopiti cokoladu i dodati ulje
FILOVANJE
1. na jedan biskvitni krug staviti kreme(ja to radim spricom sa zvjezdastim nastavkom), poklopiti drugim biskvitnim krugom
2. svaku torticu premazati slag kremom i uvaljati u kokos
3. odgore staviti glazuru
Posluživanje:
ove kape stvarno inzistiraju puno vremena i truda aliii se na kraju sav trud isplati… vidjet cete!:-)
Izvor: coolinarka.com
0 komentari :
Objavi komentar