utorak, 9. kolovoza 2016.

MEKANO I UKUSNO PECIVO ZA SVAKI ZALOGAJ SE OTIMA



Najmekse i najlepse pecivo koje sam ikada pravila! Recept iz sveske moje mame star bar 20 godina!!!

Sastojci:
    testo
    1 kg belog brasna tip 400
    1/2l mleka
    2dl tople vode
    1 kockica svezeg kvasca
    1 kesica praska za pecivo
    1 kasicica secera
    1 kasicica soli
    1 soljica ulja

    fil 1:
    250gr margarina
    2 zumanceta

    Fil 2:
    3 kriske tvrdog kravljeg sira
    1 puna velika kasika kajmaka

    Fil 3:
    300 gr sunke
    7-8 kiselih krastavcica

    premazivanje:
    2 belanceta
    susam za posipanje

Priprema:
1.
U toploj vodi razmutiti kocku svezeg kvasca, dodati 1 kasicicu secera i 1 kasicicu brasna i ostaviti na toplom da kvasac nadodje. U serpi ugrejati mleko. Kada kvasac nadodje pomesati ga sa mlekom. U vangli pripremiti brasno, dodati so, prasak za pecivo i sev lepo promesati. U brasno staviti kvasac sa mlekom i vodom i dodati soljicu ulja. Umesti glatko meko testo. Staviti testo u posudu za mesenje i pokriti je suvom i cistom krpom. Ostaviti na toplom da udvostruci velicinu.
2.
Dok testo narasta, pripremiti filove.
Fil 1 - Penasto umutiti margarin sa 2 zumanceta.
Fil 2 - Izmrviti sir i dobro ga sjediniti sa kajmakom.
Fil 3 - Sitno iseckati sunku i krastavcice i pomesati.
3.
Kada testo udvostruci velicinu, istresti ga na pobrasnjenu radnu povrsinu, premesiti ga i podeliti na dva jednaka dela. Jedan deo rastanjiti u obliku pravougaonika debljine 0.5cm.
4.
Potom dobijeni pravougaonik premazati polovinom fila1, pa na njega naneti polovinu fila 2 i polovinu fila 3.
5.
Pravougaonik urolati. Rolat rukama pritisnutu kako bi se istanjio i dobio oblik tanjeg pravougaonika.
6.
Pravougaoni rastanjeni rolat iseci na trouglove.
7.
Trouglove redjati na pleh oblozen pek papirom i premazati ih umucenim belancetom. Posuti sa malo susama.
8.
Rernu ugrejati na 200C i peci pecivo oko 20-25 min. Dok se pece prvi pleh od prvog rolata, postupak ponoviti sa drugim delom testa.
9.
Od ove mere izadju dva velika pleha od sporeta.

Posluživanje:
Sluziti ih tople uz dodatak jogurta ili nekog drugog mlecnog proizvoda po izboru!!!

Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar