Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » IDE UZ VRUĆINE. KAO RUČAK ILI VEČERA.TOPLO ILI HLADNO. JAKO UKUSNO.

IDE UZ VRUĆINE. KAO RUČAK ILI VEČERA.TOPLO ILI HLADNO. JAKO UKUSNO.

Written By Zaboravljeni Recepti on nedjelja, 14. kolovoza 2016. | 12:35:00



Sastojci:
oko 800 gr  tikvica (tri srednje otprilike)
2 jaja
2 kašike prezle
1 prepuna kašika kisele pavlake
125 gr sira ( feta ili slično)
kašika -dve maslinovog ulja
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
malo belog luka, u prahu ili svež
10-ak listića svežeg bosiljka ( ili malo mirođije)
malkice mocarele za narendati odozgo, ili nekog kačkavalja, a može i susam
maslac za podmazivanje


Priprema:
Tikvice  ogulite i izrendajte, posolite, izmešajte pa ostavite u cediljci pola sata-sat da puste vodu.
Zatim uključite rernu na 180 C da se zagreje. Za to vreme umutite jaja, sir, pavlaku, maslinovo ulje.

Rukama zahvatajte tikvice, dobro iscedite i spuštajte u fil. Dodajte prezle, prašak za pecivo, beli luk i sitno seckani bosiljak. Dobro izmešajte i sipajte u vatrostalnu činiju u koju ste stavili papir blago podmazan maslacem. Narendajte malo mocarele odozgo, možete posuti i sa susamom. Pecite dok ne požuti, oko pola sata.

Izvor: coolinarka.com
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar