četvrtak, 25. kolovoza 2016.

HRSKAVE TIKVICE IZ PECNICE...EKSPERIMENT KOJI JE USPIO..ZAISTA SU ODLIČNE



Sastojci:
6 tikvica
2 male kasike soli


Za pohovanje:
4 bjelanceta
2 kasike vode
1.5 solja brasna (solja 250 ml) 
1 mala kasika bijelog luka u prahu
1/4 male kasike bibera
1/4 male kasike soli
1/2 solje parmezan sira
2 solje krusnih mrvica(ja sam koristila JapanskePanko mrvice)
10 tak kasika ulja

Priprema:
1.
 Tikvice oguliti,presjeci na pola i svaku polovinu presjecu uzduz na 3 dijela.
Staviti u cjediljku,posoliti i ostaviti da odstoji i cijedi se oko pola sata.
Nakon pola sata oprati tikvice i ocijediti ih od viska vode 
2.
Vecu tepsiju obilato premazati uljem i staviti na stranu.


3.
Tikvice prvo uvaljati u mjesavinu brasna,parmezana i zacina,pa u umucena bjelanca u koja ste dodali 2 kasike vode i na kraju u krusne mrvice.
4.
Tikvice poredati u tepsiju,poprskati ostatkom ulja  i peci na 210 stepeni 35 minuta ili dok fino ne porumene.

Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar