Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » DIVAN SPOJ OKUSA, A UMAK ZA PRSTE POLIZAT ODLIČAN RUČAK ZA GOSTE IZNENADITI

DIVAN SPOJ OKUSA, A UMAK ZA PRSTE POLIZAT ODLIČAN RUČAK ZA GOSTE IZNENADITI

Written By Zaboravljeni Recepti on subota, 6. kolovoza 2016. | 14:18:00



Sastojci:
60 dag odrezaka (8 srednje vel. (teletina ili biftek)
može i piletina, puretina, svinjetina
5 dag maslaca
2 jušne žlice senfa; gorčica obični
1 čaša crnog vina
1 malo vrhnje za kuhanje a može i plavo dukat vrhnje
malo soli mrvicu

Priprema:
1.
Odreske potuci batićem i posoli. (potućem ih u plastićnoj prozirnoj vrečici jer time ne prska a i ne oštetim vlakna od mesa.Najviše volim ili teletinu ili puretinu u ovom jelu.
2.
Na maslacu popržiti odreske da porumene i dobiju ljepu boju.  Kad su se popržili i s jedne i druge strane i dobili lijepu boju  (staviti sa strane na tanjur), dodaj senf, čašu crnog vina i jedno ili kiselo plavo vrhnje ili vrhnje za kuhanje.Promješaj mutilicom  da se ujednaci umak i vrati odreske natragu umak. I nek još malo prokuha.
3.
Dobije se jako fini umak za prste polizat (tako su rekli moji iznenadni gosti).
4.
Kad dobijem iznenadne goste dok popiju kavu i neko pićence ručak je već na stolu.. i traže recept, a meni je to najveća radost..
5.
Ako se nema crnog vina može i bijelo i dobije se svjetliji umak.. a koristim uvijek vino koje pijemo uz to jelo.

Izvor: coolinarka.com
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar