nedjelja, 7. kolovoza 2016.

DANAŠNJI RUČAK...TOLIKO UKUSAN DA SU SE I MRVICE POJELE



Sastojci:
500gr krompira
400gr tikvica
700gr mlevenog mesa
casu belog vina
200ml pavlake
3 jaja
150ml mleka
so,biber,persun,muskatni orah,aleva paprika,maslinovo ulje
300ml bujona od mesa,ili povrtne supe,obavezno posoljene
1cen belog luka
1 manja sargarepa
1 crveni luk
celer grancica bez listova

Priprema:
1.
oljustiti krompir,iseci na tanke listove i ostaviti u vodi. tikvice ne ljustiti iseci i njih na tanko pa posoliti da puste vodu.
2.
zagrejati ulje,dodati iseckani crni luk,kad zastakli,dodati narendanu sargarepu,iseckani celer na sitno,uprziti malo,pa dodati meso,koje przimo da bude lepo uprzeno . zalijemo belim vinom,nek ispari dodati cen belog luka ,posoliti,pobiberiti,dodati muskatni orah,i jednu malu kasicicu aleve paprike. skloniti,sad dodati 2 kas persuna iseckanog sitno.
3.
u posudi gde cete redjati,pomastiti maslinovim uljem. narediti prvi red krompir koji ste iscedili od vode,pa meso,onda red tikvicam,opet meso,i tako do kraja. preliti  bujonom i staviti da se pece na 220C jedno 45 minuta ,kad porumeni pokrijte alu folijom al nemojte vatru da smanjite.
4.
umutite mleko,pavlaku,jaja sa soli i biberom,pa prelijte preko ,i vratite u rernu
5.
kad bude rumena,izvadite ,i malo prohladite,15 minuta .

Posluživanje:
Obavezno uz salatu,po mogucnosti kupus i sargarepa,il zelena i sargarepa,i naravno vino!
Živeli!

Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar