Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » Provjerite da li nešto nije u redu sa UNUTRAŠNJIM ORGANIMA za manje od 1 minute! Ovaj test je veoma JEDNOSTAVAN!

Provjerite da li nešto nije u redu sa UNUTRAŠNJIM ORGANIMA za manje od 1 minute! Ovaj test je veoma JEDNOSTAVAN!

Written By Zaboravljeni Recepti on srijeda, 16. studenoga 2016. | 01:12:00



Ovaj test može otkriti ako nešto nije u redu sa vašim crijevima, metabolizmom, hormonima, respiratornim sistemom i bubrezima.

Ovaj test ne može biti jednostavniji. Uzmite metalnu kašiku i grebati jezik s njom. Počnite od kraja jezika, u neposrednoj blizini grla i pobrinite se da uzmete dovoljno pljuvačke. Umotajte kašiku sa plastičnom vrećicom i ostavite sa strane na trenutak.


Nakon minute izvadite kašičicu i provjeriti. Ako je kašika čista, to znači da su vaši organi u odličnom stanju i potrebno je samo da pomirišete kašiku da budete 100% sigurni. Ako miriše na pljuvačku završite sa testom i nema razloga za brigu. Ako, s druge strane, ima neko specifičan miris nastaviti čitanje ispod kako bi se utvrdilo što nije u redu.

Stavite kašiku pod svjetlo; narandžasta boja se odnosi na probleme s bubrezima, uključujući i hronične bubrežne bolesti. Ljubičasta boja se odnosi na visok holesterol, bronhitis ili lošu cirkulaciju.


Bijela boja se odnosi na respiratorne infekcije. Žuta boja je povezana sa poremećajem štitnjače.

Ako kašika emituje loš miris, to znači da bi trebalo poboljšati oralnu higijenu. S druge strane, to može biti nešto ozbiljnije. Na primjer: miris amonijaka može biti znak loše funkcije bubrega. Slatki miris može značiti da imate dijabetes. Neprepoznatljiv miris može biti povezan sa respiratornim ili želučanim problemima.

Izvor: pozivitno.info
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar