Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » JOJ KAKO JE OVO DOBRO IMA RAZLIČITI NAZIVA ZA OVAJ KOLAČA TO NIJE BITNO...! Nemojte ni slučajno da pravite pola mere, ja sam pogrešila i napravila pola, a kada smo probali bukvalno smo se potukli. Ponavljam sutra već.

JOJ KAKO JE OVO DOBRO IMA RAZLIČITI NAZIVA ZA OVAJ KOLAČA TO NIJE BITNO...! Nemojte ni slučajno da pravite pola mere, ja sam pogrešila i napravila pola, a kada smo probali bukvalno smo se potukli. Ponavljam sutra već.

Written By Zaboravljeni Recepti on subota, 26. studenoga 2016. | 00:48:00



Nemojte ni slučajno da pravite pola mere, ja sam pogrešila i napravila pola, a kada smo probali bukvalno smo se potukli. Ponavljam sutra već.

Sastojci:
Za puding:
1 litar mlijeka
2 kašike kakaoa
1,5 šoljica za crnu kafu nišeste ili gustina
1 šoljica za crnu kafu brašna
1 čaša šećera


1 vanilija šećer
50 grama margarina ili maslaca
Kokosovo brašno
200 ml slatkog vrhnja
Priprema:


Zagrijati 1 litar mlijeka a zatim uz miješanje dodati, kakao, brašno, nišestu i šećer. Kada puding provrije skloniti sa vatre i dodati vaniliju šećer i margarin/maslac. Miješati dok se margarin/maslac ne istopi. Tepsiju posuti sa kokosom ( što više to bolje ) da se ne vidi dno tepsije a zatim preliti pudingom.
Ostaviti u frižider 30 minuta. Izmutiti slatku pavlaku,premazati je preko pudinga ,ponovo vratiti u frižider na 1 sat. Rezati na pravougaonike i nožem ili drugim pomagalom polahko urolati.

Izvor: coolinarka
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar