Ovaj recept je dokaz da je moguće napraviti dobar desert i bez maslaca, pa čak i bez jaja i mlijeka. Mnogi skeptici su probali ovo čokoladno “čudo” i jednostavno se oduševili okusom.
Sastojci:
● 1 1 šalica brašna
● prstohvat soli
● 1 žličica sode bikarbone
● 3 žlice kakaa
● 1 šalica šećera
● 1 žličica octa
● 1 žličica ekstrakta vanilije
● 5 žlica ulja
● 1 šalica vode
● preljev od čokolade
Priprema:
Uzmite lim u kome ćete peći tortu. Sipajte brašno, kakao, šećer i sodu bikarbonu. Dobro izmiješajte i napravite tri udubljenja.
U jedno sipajte ocat, u drugo vodu, a u treće ulje. Polako izmiješajte, ručno – špatulom, vilicom….
Stavite u zagrijanu rernu da se peče oko 35 minuta na 180°C.
Izvadite, ostavite da se malo prohladi, a potom prelijte otopljenom čokoladom ili drugim preljevom po želji.
Uz ovu kombinaciju odlično se slažu višnje ili maline, pa ako imate to voće pri ruci, iskoristite ga.
Izvor: coolinarka.com
0 komentari :
Objavi komentar