Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » Prirodan losion od lovora za liječenje kožnih bolesti

Prirodan losion od lovora za liječenje kožnih bolesti

Written By Zaboravljeni Recepti on nedjelja, 2. listopada 2016. | 09:10:00



O ljekovitim svojstvima lovorovog lista znali su još naši preci i koristili ga za liječenje mnogih kožnih bolesti. Lovorov list protiv akni i bubuljica je prirodni antiseptik, koji omogućuje čišćenje i dezinfekciju kože.
lovorov list losion
U svom sastavu posjeduje eterična ulja, minerale i organske kiseline, koji i omogućuju određeno djelovanje na prištiće i na organizam u cjelini.



Pomaže u eliminaciji bakterija, smanjuje upalu, izazvanu pojavom akni i bubuljica, poboljšava tonus kože, ima efekt hidratacije.
U domaćim uvjetima od lovorovog lista možete pripremiti losion za problematičnu kožu lica, koji je vrlo učinkovit u borbi s aknama i prištićima.

Losion 1: Za pripremu ovog losiona biće potrebno 3-4 lista lovora (suhog) i čaša vode (200ml). Lovorov list prelijte s vodom i stavite na štednjak, da proključa. Smanjite vatru i kuhajte još 5-7 minuta. Ohladite i naspite u pripremljenu bočicu. Ovaj losion možete koristiti za svakodnevno brisanje lica, ujutro i navečer. Preporučuje se osobama s problematičnom i masnom kožom lica.



Losion 2: Unaprijed izdrobljene listove lovora (suhog), preliti rakijom ili medicinskim alkoholom (52 procenta) u odnosu 1:1. Ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi 5-6 dana. Nakon toga losion je spreman za korištenje. Ovaj domaći losion za brisanje se koristi svaki drugi dan, ujutro i navečer. Pomaže ne samo za eliminiranje bubuljica i upalnog procesa, nego je vrlo učinkovit u borbi sapigmentnim flekama, samim tim što izravnava ten.

Izvor: atma
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar