Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » LAGANI KOLAČ SA VIŠNJAMA KOJI ĆE VAS OBORITI SA NOGU...OBAVEZNO PROBAJTE

LAGANI KOLAČ SA VIŠNJAMA KOJI ĆE VAS OBORITI SA NOGU...OBAVEZNO PROBAJTE

Written By Zaboravljeni Recepti on nedjelja, 2. listopada 2016. | 08:04:00



Sastojci
Za tijesto:
6 jaja
250 g šećera
160 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
160 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
250 g maslaca
1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka



100 ml mlijeka
2-3 žlice kakaa u prahu
malo Cimeta mljevenog Podravka By Podravka
500 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka ili 500 g svježih višanja bez koštica By Podravka
Za kremu:
750 ml mlijeka
2 vrećice Pudinga vanilin Dolcela By Podravka
2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka
200 g maslaca
2 žlice šećera u prahu

Priprema
1.
Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumanca i mlijeko, a nakon toga brašno izmiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
2.
Polovicu mase ulijte u namašćeni pleh (vel. 35×22 cm), a u preostalu masu umiješajte kakao i cimet, pa je prelijte preko žute mase u plehu.
3.



Po tome rasporedite ocijeđene višnje. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta na 180°C.
4.
Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Prašak za puding izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i s malo hladnog mlijeka, a ostalo mlijeko stavite da zakipi.
5.
Dodajte mu razmućeni puding i kratko kuhajte, maknite ga s vatre, malo ga ohladite i umiješajte maslac, koji ste pjenasto izmiješali s 2 žlice šećera u prahu.
6.
Ohlađenu kremu rasporedite po ohlađenome pečenom biskvitu i prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje
Tako pripremljeni kolač narežite na kocke ili rombove i poslužite.

Savjet
U sezoni višnje iz kompota možete zamjeniti svježim trešnjama.

Izvor: coolinarka.com
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar