Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » Kuhani kukuruz: SEDAM RAZLOGA zašto ga naše tijelo voli

Kuhani kukuruz: SEDAM RAZLOGA zašto ga naše tijelo voli

Written By Zaboravljeni Recepti on subota, 1. listopada 2016. | 11:44:00



Kukuruz je namirnica koja se može pripremati na veliki broj načina. Osim brašna kao sastavnog djela raznih vrsta tijesta ovaj žuti plod neizostavan je dio variva, salata i umaka.

Ali osim ugodnog i blagog okusa kukuruz ima vrlo bogata hranjiva svojstva.



Nutritivna svojstva

Šoljica kuhanog kukuruza sadrži svega 124 kalorije što znači da ova namirnica može biti odličan saveznik u borbi protiv neželjenih kilograma.

Kukuruz ne sadrži holesterol te ima vrlo malu količinu zasićenih masnoća.

Sadrži velike količine željeza i vlakana, folne kiseline te vitamina C, B6 i B9. Kuhani kukuruz sadrži vrlo malu količinu soli.



Benefiti za zdravlje

-Smanjuje rizik od kardio vaskualrnih bolesti
– Smanjuje apsorpciju holesterola u tijelu
– Kontrolira dijabetes i hipertenziju
– Smanjuje mogućnost vraćanja hemoroida
– Regulira probavu
– Jača kosti
– Djeluje pozitivno na kožu i vid

Kukuruz je savršen dodatak jelima i salatama, a želite li maksimalno uživati u njegovom okusu donosimo najbolji recept za kuhani kukuruz.

Izvor: bhzoom.net
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar