Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » TALIJANSKA ŠALŠA! ONA U USTA I U NAJLJUĆOJ ZIMI VRAĆA MIRISE I OKUSE LJETA.

TALIJANSKA ŠALŠA! ONA U USTA I U NAJLJUĆOJ ZIMI VRAĆA MIRISE I OKUSE LJETA.

Written By Zaboravljeni Recepti on ponedjeljak, 19. rujna 2016. | 22:29:00



Talijanskom šalšom možete začiniti odreske mesa s roštilja ili kuhano meso. Tjestenina svih vrsta i pizze svih vrsta za podlogu u našoj obitelji imaju šalšu. 

SASTOJCI:
3 kg zrelih rajčica (mesnatih)
500 g sitno nacjeckanog crvenog luka
10 češnjeva bijelog luka
origano
peršin
celer
bosiljka


  
1 žlica soli
2-3 žlice šećera
biber (po želji)
1 dcl ulje za prženje

PRIPREMA:
1.
Rajčice oprati, uroniti u kipuću vodu pa u hladnu uroniti i oguliti.
2.
Sjemenke i tekućinu ocijediti a meso rajčica izrezati na kockice.
3.
Luk izrezati i popržiti na ulju da postane staklasto.
4.
Dodati rajčice, promiješati i kuhati na laganoj vatri dok se rajčice ne raskuhaju, oko 20 minuta.
5.
Dodati začine po vlastitom ukusu. Osobito pripaziti na šećer i sol jer ovise o slasti rajčica.



6. 
Kratko nakon dodavanja začina prokuhati i nalijevati u bočice.
7.
Ukoliko bočice nisu zatovorene hermetičkim čepom pa prohlađenu šalšu valja uliti u grlo bočice maslinovog ulja kako bi se produžio vijek trajanja šalše.
Otvorenu šalšu obavezno držati u hladnjaku.

Posluživanje:
Šalša se može upotrijebiti kao ukusna umakalica za pečene krumpire ili krekere. Odlično paše uz lagano vino. Za brzi obrok potrebno je samo skuhati tijesto i vruće ga preliti šalšom.

Izvor: coolinarika.com
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar