Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » RUČAK NA BRZ I JEDNOSTAVAN NAČIN MA ZA POLA SATA

RUČAK NA BRZ I JEDNOSTAVAN NAČIN MA ZA POLA SATA

Written By Zaboravljeni Recepti on utorak, 13. rujna 2016. | 23:08:00



Sastojci:
oko 350-400 g listova za lazanje (ovisi o veličini tepsije)
400 g šunke
300 g gaude (ili nekog vama omiljenog sira)




150 + 50g za posip parmezana
700 ml mlijeka
5 žl brašna
prstohvat vegete, soli, papra, muškantnog oraščića

Priprema:
1.
Za bešamel u hladnon mlijeku razmutite brašno da bude bez grudica, dodajte sol, vegetu, papar i mušk. oraščića. Stavite na laganu vatru i mješajte pjenjačom.  Kad zakipi umijepajte onih 150 g parmezana.




2.
Nauljite vatrostalnu ili keramičku posudu, stavite red listova lazanja, pa bešamel, šunku i ribani sir. Redajte dok ne potrošite sastojke. Gornju koru premažite bešamelom i pospite sa još malo sira i s onih 50 g parmezana.
3.
Pecite oko 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C.

Posluživanje:
Najbolje paše uz zelenu salatu i čašicu crnog vina. Recept sam vidjela u jednom časopisu.

SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar