Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » PREUKUSNA PECIVA

PREUKUSNA PECIVA

Written By Zaboravljeni Recepti on srijeda, 7. rujna 2016. | 11:01:00



Peciva su ispala preukusna i prefina tako da sam poslije radila i veca peciva za regularne burgere i sendvice.

Sastojci:
Tijesto:
250 ml toplog mlijeka
3 zlice Meda cvjetnog Podravka
1 vrecica suhi kvasac Dolcela
450 g psenicnog brasna
1,1/2 zlicica soli
2 jaja
100 g maslaca sobne temperature




Dorada:
1 jaje
sjemenke sezama

Priprema:
1.
Za tijesto najprije napravi pjenicu od toplog mlijeka , kvasca i meda tako sto ces sve pomijesati i ostaviti na toplom 5-6 min . U posebnu zdjelu prosij brasno i sol , pa dodaj izmucena jaja i pjenicu . Umijesi mekano i tek ljepljivo tijesto . Tijestu polako dodaji zlicu po zlicu maslaca , ali tako sto ces slijedecu zlicu dodati tek nakon sto prethodnu umijesis u tijesto . Gotovo tijesto prekrij ubrusom i pusti neka stoji na toplom dok se ne udvostruci u volumenu .



2.
Uzaslo tijesto prebaci na pobrasnjenu plohu i podijeli na vece ili manje komade ovisno koje velicine peciva pravite . Svaki komad tijesta oblikuj u kuglicu i slazi na lim oblozen papirom za pecenje . Prekrij ubrusom i ostavi neka odmara na toplom 20-tak min .







3.
U medjuvremenu jaje izmuti sa jednom zlicom mlijeka i ostavi sa strane do upotrebe . Uzasla peciva premazi sa izmucenim jajem i obilato pospi sjemenkama sezama .



4.
Ugrij pecnicu na 180 stupnjeva i peci uzasla peciva 10-15 min ovisno o velicini . U sredini pecenja zarotiraj pleh tako da peciva sa svih strana ravnomjerno dobiju boju . Peciva trebaju biti zlatno-zute boje . Pecena peciva prebaci na resetku za hladjenje i pusti neka se potpuno ohlade .



5.
Peciva serviraj uz hamburgere ili kao sendvice . Ova peciva se jako lijepo daju i zalediti , pa obicno radim duplu dozu i visak zaledim za slijedecu uptrebu .



Izvor: coolinarka.com
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar