Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » NIKADA MI NIJE BILO JASNO KAKO LJUDI USPIJU PERFEKTNO ISPOHOVATI PILETINU DOK NISAM OTKRILA OVAJ RECEPTs

NIKADA MI NIJE BILO JASNO KAKO LJUDI USPIJU PERFEKTNO ISPOHOVATI PILETINU DOK NISAM OTKRILA OVAJ RECEPTs

Written By Zaboravljeni Recepti on utorak, 13. rujna 2016. | 11:39:00



Sastojci:
1 kg pilećeg mesa s kostima
Vegeta
biber
so




ZA POHOVANJE:
200 g brašna
3 jaja
so
100 ml ulja

Priprema:
1.
Pileće meso s kostima ( batake, karabatake, krilca ) staviti u šerpu, preliti ih vodom. Vodu začiniti Vegetom, biberom i solju.
2. 
Kuhati 40 minuta na umjerenoj temperaturi. Piletinu ocijediti od vode i ostaviti da se ohladi, da bude mlaka.




3.
Brašno istresti u veliki, plitki tanjir. Jaja razbiti u duboki tanjir, malo posoliti i dobro umutiti viljuškom.
4.
Piletinu uvaljati u brašno, pa u jaje i spuštati u vrelo ulje.
5.
Pržiti ih na umjerenoj temperaturi po 5 minuta i s jedne i s druge strane.
6.
Vaditi ih na papirni ubrus, da se riješe viška masnoće.

Izvor: coolinarka.com

SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar