Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » Imate KVRŽICU na vratu, leđima ili iza uha? EVO ŠTA TO ZNAČI…

Imate KVRŽICU na vratu, leđima ili iza uha? EVO ŠTA TO ZNAČI…

Written By Zaboravljeni Recepti on četvrtak, 8. rujna 2016. | 22:02:00



Lojne ciste nisu vrlo česte i oni potiču iz lojnih žlijezda koje vlaže kosu i kožu. U većini slučajeva bezbolne, epidermoidne ciste ne zahtijevaju liječenje.

U većini slučajeva, ljudi se odluče za uklanjanje zbog infekcije ili jednostavno zbog estetskih razloga. Iako postoje medicinske metode za uklanjanje, postoji i mnogo prirodnih lijekova koji su jednako efikasni, piše “Megagiga“…




Jabučni ocat

Ovo je vrlo koristan alat u uklanjanju ciste. Naime, on štiti kožu od bakterija i uništava infekciju. Nanesite malo octa direktno na ugroženo područje i pokrijte ga nekim povezom.

Uradite to svaki dan tokom sedam dana dok se ne stvori tvrdi sloj kože preko ciste koji je potrebno ukloniti i dopustiti cisti da se izlije. Čistiti ovo područje u roku od sedam dana, a uskoro će nova koža početi rasti.

Maslačak

Ciste se mogu liječiti sa kašikom maslačka pomiješanog sa malo ljubičice. Staviti smjesu u vodu da kuha 45 minuta. Zatim procijediti sadržaj i piti 4 puta dnevno tokom narednih 10 dana. Možete i primijeniti smjesu direktno na ciste za olakšanje.

Aloe Vera

Nanesite sok aloe vere direktno na ciste ili ga pijte.




Mlijeko

Namočite vrećicu od čaja u mlijeko i stavite na cistu da odstoji preko noći. Redovna primjena će smanjiti veličinu grude i pomoći da se brže izliječi.

Ricinusovo ulje

Nanesite malo ricinusovog ulja na ciste i pokriti ga s toplom vrećicom vode ili krpom. Preko noći, cista će smanjiti veličinu.

Izvor: atma

SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar