Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » ZAPEČENI KROMPIR SA PRELIVOM JELO KOJE TREBATE PROBATI

ZAPEČENI KROMPIR SA PRELIVOM JELO KOJE TREBATE PROBATI

Written By Zaboravljeni Recepti on četvrtak, 18. kolovoza 2016. | 20:47:00



Sastojci:
Pecenje:
750g mladog krumpira
2 žlice maslinovog ulja
sol,papar


Preljev:
1 češanj češnjaka
70 ml maslinovog ulja
2žlice senfa Rustica Podravka
2žlice jabučnog octa
1 žlica šećera
2žlice krupno nasjeckanog svježeg peršina
sol,papar/opcionalno

Priprema:
1.
Operite mladi krupir i narezite ga po pola/naravno to se odnosi na manje krumpirice,ako imate vece prepolovite ih na cetvrtine ,pazite da budu odprilike iste velicine.
Posudite krumpir kuhinjskim papirom stavite ga na protvan pouljite ga sa dvije zlice maslinovog ulja, posolite i poparite.


Pecite krumpuir u zagrijanoj pecnici na 220C/20-30min.dok ne postane zlatne boje i hrskav.
Dok se krumpir pece napravite preljev od senfa,sitno nasjeckanog cesnjaka,ostataka ulja,secera i jabucnog octa tako da sve stavite u jednu zdjelu i izmjesate metlicom dok ne postane emulzija po zelji dodatno pososlite i pioaparite.
Peceni krumpir stavite u zdjelu za serviranje prelijte preljevom ,pospite krupno nasjeckanim svjezim persinom.

Posluživanje:
Servirajte toplo ili hladno.

Izvor: coolinarka.com
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar