Sastojci za tortu:
500 gr petit beurre keksa
4 banane
2 pudinga od vanilije
1 litar mlijeka (ostat će 1 dcl)
20 dkg oraha
1 maslac
2 dl vrhnja za šlag
2 vrećice šlaga
1 kremfix
6 kašika nutelle
PRIPREMA:
Orahe sameljite, stavite 1 vanilija šećer, 2 žlice cukra i to uspite u 1 dcl prokuhanog mlijeka. Promiješajte par puta te skinite s vatre.
U 6 dcl mlijeka skuhajte 2 pudinga u koji ste umiješali 2 žlice šećera i malo mlijeka da smjesa bude tekuća.
Maslac pjenasto umutite sa šećerom u prahu. Pola pjenasto umućenog maslaca dodajte ohlađenim orasima, a pola dodajte u skuhani i ohlađeni puding. U smjesu pudinga i masla lagano umutite i 2 dcl umućenog vrhnja za šlag. Smjesa će tako biti laganija i pjenastija.
U mlijeko i rum (dcl mlijeka i bićerin ruma) umočite keks. Slažite red po red, keks, krema od oraha, narezane banane (njih malo pokapajte limunom kad ih narežete, neće pocrniti), krema od vanilija pudinga pa opet ispočetka. Na vrhu završite sa keksom, namažite nutellom i prekrijte sa umućenim šlagom i kremfix-om.
Izvor: coolinarka.com
0 komentari :
Objavi komentar