Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » PUNJENI PATLIDŽANI...LAK NAČIN ZA UKUSAN RUČAK

PUNJENI PATLIDŽANI...LAK NAČIN ZA UKUSAN RUČAK

Written By Zaboravljeni Recepti on srijeda, 17. kolovoza 2016. | 20:51:00



Sastojci:
4 patlidžana
250 gr mljevenog mesa
1 luk
2 čehne bijelog luka


1 paradajz
2 kašike paradajz pirea
3 kašike ulja
2 kašike milerama
100 gr gauda sira

Način pripreme:
Patlidžane oprati i prepoloviti.
Izvaditi sredinu, posoliti i ostaviti da odstoje.
Ocijediti i osušiti i pouljiti.


Staviti u tepsiju i peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 20 minuta.
U tavi popržiti luk i dodati meso.
Dinstati ga dok ne bude gotovo pa dodati paradajz, paradajz pire i malo vode.
Pustiti da se ohladi pa dodati kašiku milerama.
Patlidžane puniti smjesom i posuti sirom.
Peći u rerni još 15-ak minuta.

Izvor: coolinarka.com
SHARE

About Zaboravljeni Recepti

0 komentari :

Objavi komentar