Sastojci
Prvi sloj:
70 g putera
100 g crne cokolade /70% kakao delova
1 dl mleka
150 g mlevenih lesnika
oko 150 g mlevenog integralnog keksa
Drugi sloj:
3 jaja
5 kasika prah secera
2 vanilin secera
150 g putera
1 dl vrhnja za slag
100 g mlevenih lesnika
Treci sloj:
4 dl vrhnja za slag
200 g crne cokolade /70% kakao delova
30 g putera
Priprema:
1.
Prvi sloj:
Puter otopiti sa cokoladom i mlekom,dodati lesnike i keks. Dobro izmesati da se sastojci sjedine.Masu preruciti na pladanj i rastanjiti u podlogu. Odloziti u frizider.
2.
Drugi sloj:
Izmiksati zumanca sa prah i vanilin secerom.Belanca posebno umutiti i dodati u zumanca. Staviti da se kuva na pari,otprilike 10-ak minuta. Zatim,krem blago prohladiti,dodati puter i izmiksati. Umutiti cvrsto vrhnje i dodati u krem. Na kraju dodati mlevene lesnike i lagano izmesati. Ovaj deo naneti na ohladjen prvi sloj i opet vratiti u frizider.
3.
Treci sloj:
Vrhnje zagrejati do vrenja,ali nikako ne dozvoliti da provri. Dodati izlomljenu cokoladu i mesati da se cokolada sasvim otopi. Krem ohladiti,dodati puter i kratko izmiksati. Ovaj deo naneti preko drugog sloja i opet odloziti u frizider. Nakon 2-3 sata hladjenja torta je spremna za degustaciju.
4.
Napomene:
Umesto lesnika mogu da se stave orasi ili bademi. Umesto integralnog,moze bilo koji mleveni keks.U srednji deo moze da se doda i voce po izboru.Sto se secera tice,on ide samo u drugi deo i nama je bilo dovoljno slatko. Ako volite jace slatko,mozete dodati u podlogu par kasika prah secera.
Izvor: coolinarka.com
0 komentari :
Objavi komentar